Welkom bij groep 3!

We beginnen de dag samen in de kring. We vertellen elkaar wat we graag willen vertellen en luisteren naar een bijbel- of spiegelverhaal (uit de methode ‘Trefwoord’) en zingen liedjes.

In de kring bespreken we ook de dagritmekaartjes waarop het programma voor die dag staat. Zo weten we wat we die dag gaan doen.

Daarna is het tijd om aan het werk te gaan. In groep 3 leren we lezen, schrijven en rekenen. Dat vinden we heel erg leuk en daar beginnen we ’s morgens meestal mee.
We lezen samen of alleen, in leesboekjes, werken in werkboekjes, met de letterdoos en doen leesspelletjes (ook op de computer en dat is heel leuk).


We leren een nieuwe letter lezen én schrijven op dezelfde dag.

In de loop van het jaar begint ook het tutorlezen met een leesmaatje uit groep 6.

’s Middags spelen we aan het begin van het jaar eerst nog even lekker buiten met de kinderen van groep 1 en 2. Daarna gaan we tekenen of knutselen en zijn we bezig met verkeer, wereldoriëntatie of muziek. We hebben ook Kanjertraining. (De Kanjertraining geeft kinderen handvatten in sociale situaties)

Twee keer in de week gaan we naar gym.

In de loop van het jaar gaan krijgen we ook een taakkaart. Hierop staat werk dat we zelfstandig kunnen maken als het gewone werk af is. Er staan ‘moetwerkjes’ op, die af moeten zijn op vrijdag, maar ook ‘magwerkjes’ (keuzewerk). We werken dan ook op de computer of ons chromebook.

Aan het eind van de middag zitten we weer samen in de kring, dan genieten we van lekker voorlezen.


Mocht u meer willen weten over onze groep 3, bekijk dan onze:
informatiebrief groep 3 2020-2021.docx

Uit het fotoboek


IMG_6470 IMG_6466
IMG_6459 IMG_6458