Groep 3+4

Groep 3/4 is een combinatiegroep. We doen veel samen, maar ook apart, want we leren niet allemaal hetzelfde en soms is het handiger om even met de groep apart te zitten. Bijvoorbeeld bij een projecttaak van rekenen of Nieuwsbegrip. Juf Bea is er op maandag, dinsdag en vrijdag en juf Eline op woensdag en donderdag. Op dinsdagmorgen is juf Eline er ook, zodat we de groepen kunnen splitsen.

’s Morgens hebben we inloop vanaf 8.20 uur. Kinderen kunnen elkaar of de juf al wat vertellen, maken werk af of pakken iets uit hun kastje. Om 8.30u beginnen we in de kring, waar we luisteren naar elkaars verhalen. Op het whiteboard hangen dagritmekaartjes waarop je kunt zien wat we elke dag gaan doen. Na de kring gaan we aan het werk met rekenen, lezen en schrijven. Groep 4 heeft daarnaast ook taal. Na de pauze gaan we verder met lezen en schrijven. 

Om 12 uur eten we samen en gaan daarna buiten spelen.

’s Middags speelt groep 3 op een aantal middagen wat langer buiten met de kinderen van groep 1/2. Daarna maken ze in hun eigen groep werk af of doen bijvoorbeeld leesspelletjes die bij onze nieuwe leesmethode horen. Op donderdagmiddag komen de kinderen na het buitenspelen weer bij groep 4 in de klas.

Groep 4 gaat de maandag- en dinsdagmiddag naar groep 5. Daar doen we samen natuur, maar we gaan ook schrijven, lezen (Estafette) of verkeer. Ook kunnen de kinderen nog werk afmaken van de morgen.

Op dinsdag- en donderdagmorgen heeft groep 3/4 gym samen met groep 5 (een keer van vakleerkracht juf Ingrid) en als het zwembad weer open gaat heeft groep 4 een keer gym en een keer zwemmen.

Groep 4 heeft al een taakkaart, daarop staat zelfstandig werk; ‘moetwerk’ en ‘magwerk’ . Later in het jaar zal groep 3 hier ook mee gaan werken. Groep 4 zal na de kerstvakantie ook een boekbespreking gaan houden.

Op maandag- en donderdagmiddag gaat groep 4 tutorlezen of mandjeslezen. In de loop van het jaar zal groep 3 dit ook gaan doen.

Elke dag eindigen we weer in de kring, we sluiten de dag meestal af met even gezellig voorlezen! Een keer per jaar is er een maandviering van ons te zien. Het is erg leuk om daarvoor te oefenen en helemaal om het op het podium te laten zien aan de andere kinderen van school, de peuters en natuurlijk aan ouders, opa’s en oma’s! 

In de klas hebben we ook wandelende takken, als het van je ouders mag kun je een jonge wandelende tak mee naar huis krijgen.

Uitgebreide informatie is te lezen in onze informatiebrief

Meer informatie over de Kanjertraining 

We hopen er met elkaar een leerzaam en gezellig jaar van te maken!

Bea Westera - Kok en Eline Buisman - de Jong

 


Laatste nieuws


Agenda

No events to display.

Uit het fotoboek


cakejes IMG_1408
IMG_1410 IMG_1407