De Dolfijn en de Gouden Emmer halen €8557,30 op voor Wandelen voor Water

Samen met de Dolfijn hebben we meegedaan aan de sponsoractie Wandelen voor Water. We hebben samen maar liefst een bedrag van € 8557,30 opgehaald!

Voor kinderen in Nederland is er altijd wel een kraan in de buurt. Hoe belangrijk die luxe van schoon water is, kun je aan kinderen uitleggen, maar de boodschap landt pas écht als ze er zelf mee aan de slag gaan. Wandelen voor Water is een combinatie van leren en doen. Zo is er in de klas over het project gesproken en werden er online gastlessen gevolgd.

Vervolgens heeft elke groep een sponsorroute door het dorp gelopen. Zo liepen de groepen 1 en 2 een half uur met een rugzak gevuld met een halve liter water en de kinderen uit groep 7 en 8 een route van zes kilometer, met maximaal zes liter water op hun rug. Zo konden ze voelen hoe leeftijdsgenoten in Afrika dit soms dagelijks doen.

Met het ingezamelde geld kan Simavi een flink  aantal scholen in West-Oeganda voorzien van een watertank, waterputten en toiletten. Ook wordt er voorlichting gegeven op het gebied van gezondheid.

We zijn natuurlijk enorm trots op de kinderen!

Media
  • Foto 3
  • Wandelen voor water 2021-2
  • Foto Wandelen voor water 2021

Uit het fotoboek


IMG_6470 IMG_6466
IMG_6459 IMG_6458