Afscheid groep 8

Waar een kleine school, groot in kan zijn. We hadden natuurlijk maar 5 jongens in groep 8 en dus ook maar 5 gezinnen die het allerlaatste afscheidsfeestje van groep 8 organiseerden, maar het was een groots feest. Het thema tropical kwam prima tot zijn recht bij deze tropische temperaturen. De heren kwamen op gepaste wijze aan bij school vanmorgen en door een haag van kinderen gingen ze de school in. De hele ochtend hadden we een heuse dj op het plein staan die voor de vrolijke muziek zorgde. Alle groepen deden een liedje, spel, terugblik of quiz voor en met de kinderen van groep 8. En als dat klaar was, kregen ze een tractatie en een ballon als cadeautje van de jongens. Voor de juffen was er heerlijke zelfgemaakte taart. De ballonnen kwamen aan het eind van de ochtend prima van pas. Door een haag van kinderen met fleurige ballonnen werden de heren van groep 8 door hun vaders/broer in de kruiwagen de school uitgereden. Ouders van groep 8 dank voor de dit fantastische feestje.

Proeftuinconcert

Gisteren hebben we allemaal kunnen genieten van een mooi concert. De kinderen hadden 6 weken geoefend met muziekdocenten van Muziek Netwerk Salland. Nu lieten ze horen wat ze geleerd hadden. Ook lieten de docenten horen hoeveel plezier je van muziek kunt hebben.

Schooltuin

Vandaag moest er hard worden gewerkt. Het onkruid stond mooi hoog. Gelukkig viel er ook nog wat te oogsten, raapsteel, rucola en radijs. Helaas waren de peultjes voor de helft opgegeten door de reeën, maar ook dat hoort bij tuinieren. Ook konden we de eerste aardbeien oogsten en heeft iedereen kunnen proeven dat die heerlijk zoet zijn. De vogelverschrikkers zijn allemaal klaar en krijgen volgende week een plekje in de tuin. Misschien schrikken ze ook reeën af, dat zou wel fijn zijn.

Streetwise

Vanmorgen hadden we in de gymzaal Streetwise en wat wás het leuk (en leerzaam)! Voor de vakantie hadden ze al een les van Streetwise op het bord gevolgd.

De kinderen van groep 3/4 leerden hoe je veilig moet oversteken tussen twee auto’s door, maar ook over een zebrapad, zelfs met verkeerslichten! Alle kinderen mochten even meerijden in een elektro-auto, veilig in een autostoel en mét gordel en zagen bij de pop, die beide niet had, hoe belangrijk dat was. Fietsen met een helm op en een seintje geven als iemand kon en mocht oversteken. In de klas maakten we daarna nog opdrachten bij de evaluatie les. De kinderen kregen een certificaat en ook een quiz mee naar huis, kijken of hun ouders de antwoorden goed hebben!😉

ANWB Streetwise op school

Wat was het leuk vanmorgen: ANWB Streetwise op school...


De kinderen van groep 1 en 2 oefenden met veilig oversteken op een zebrapad en een stoplicht en ze probeerden spelenderwijs (gevaarlijke) verkeersgeluiden te herkennen. Ook hebben ze geleerd waarom een kinderzitje en een gordel belangrijk zijn.


Kortom, een leerzame ochtend!Streetwise

Op dinsdag 31 mei komt ANWB Streetwise op de Gouden Emmer.

Streetwise
Lekkere lunch

Vandaag hebben we voor we aam het werk gingen genoten van een heerlijke lunch. Kok Paul had voor ons een heerlijk groen soepje gemaakt met ingrediënten als wilde knoflook, daslook, zevenblad, broccoli en groene asperges. Daarna kregen we nog een geroosterd notenbroodje met daarop een smeersel van kikkererwten en avocado en stukjes tomaat. Het snaakte allemaal erg lekker. Na de lunch moesten we aan het werk. Aangezien de regeninstallatie op het land deze week een aantal keer aam had gestaan was alles weer hard gegroeid. Na het wieden konden we raapsteeltjes en radijsjes oogsten. Daarna hebben de kinderen nog even geknutseld aan hun vogelverschrikkers. De eersten zijn klaar. Na de vakantie gaam we in verband met het theaterfiets project in plaats van donderdag 2 juni een keertje op dinsdag 31 mei naar de schooltuin.

kadootje van 4-kids

Vanmorgen kregen de kinderen van groep 4-8 allemaal

een mooie sleutelhanger en 4 vrijkaartjes voor de Tippe.

Wat een verrassing zeg! Dat wordt heerlijk zwemmen deze zomer.

Dankjewel Ria Dekker.

Nieuw (I-pad) spel voor groep 2!

Altijd leuk, een nieuw spel en dan mag je ook nog het spel op de I-pad spelen!

"Kiene klanken":


Kiene Klanken is een houten, interactieve klankstempelset om spelenderwijs met letters, klanken en woorden te oefenen, ondersteund door beeld en geluid.


We zijn vanmorgen begonnen met "wat hoor ik?" De kinderen horen een klank en zoeken daarna de goede klank erbij. Vervolgens stempelen ze deze op de I-pad.

Ze horen gelijk of het goed is..


Pasen

Wat een ontzettend mooie, zonnige en plezierige dag hebben we met zijn allen gehad! De dag begon met de paasviering waarin iedere groep zijn eigen deel had. Groep 1/2 opende de viering met een mooie dans. Groep 3/4 heeft een leuke voorstelling opgevoerd met zonnetjes, bloemetjes en kuikentjes. Groep 5/6 en 7/8 hebben de boom versierd met zelfgemaakte bladeren en bloemen waarop ze een boodschap of wens hadden geschreven. En toen kwam de paashaas langs. Die was al zijn chocolade eieren verloren op het plein. De kinderen wilden de paashaas graag helpen zoeken! Nadat we die met zijn allen opgegeten hadden, zijn we met de paasbrunch begonnen. In elke klas waren de tafels mooi gedekt en waren de kinderen aan het genieten van de brunch. We willen de ouderraad hartelijk danken voor de heerlijke brunch en lekkere chocolade eitjes! Na de middag sloten we dag af met een paasspelletjes parcours. De leerkrachten konden zien hoe goed sommige kinderen al kunnen mikken of hoe snel ze konden zaklopen. Aan het einde van de dag ging iedereen voldaan naar huis, met een narcisbol en Paaswens én met een leuke dag achter de rug!

nieuwsbrief 9, 14 april 2022

In de bijlage vindt u nieuwsbrief 9, met o.a.

  • nieuwste informatie m.b.t. Corona
  • kinderen uit Oekraïne
  • zitpaaltjes
  • nieuws uit de medezeggenschapsraad


nieuwsbrief 9, 14 april 2022
Bezoek Wooldhuis

Goedemorgen,

Vandaag gaan we met groep 1 en 2 een bezoekje brengen aan het Wooldhuis. We zijn deze week druk bezig geweest met bloemen maken. Later deze dag volgen er foto’s van het bezoek.

Uit het fotoboek


20210823_100324_resized 20210823_114359_resized
IMG-20210823-WA0015 20210823_100153_resized