🎨🪡🎬⚽️Atelier groep 5 t/m 8🎵🛠🧶💃🏻

Wij zijn op zoek naar vaders, moeders, verzorgers, opa's, oma's of andere creatievelingen die ons willen helpen bij atelier voor de kinderen van groep 5 t/m 8. Bij atelier kunt u denken aan: koken/bakken, knutselen, dansen, muziek, schilderen/tekenen of techniek.


Denkt u nu....ik wil wel helpen maar ik weet niet wat of ik ben niet zo creatief.....wij hebben nog wel ideeën of u kunt bij een andere atelier helpen.


Atelier is op vrijdag 22 september, 29 september en 13 oktober (6 oktober niet i.v.m. Kinderboekenweek) van 13:00 t/m 14:00.

U krijgt 3x hetzelfde groepje van ongeveer 8 kinderen (dit ligt aan aantal ateliers).


Denkt u dat is wat voor mij of ik ken iemand die dit hartstikke leuk vindt, stuur dan een mailtje naar e.schutte@mijnplein.nl.

We zijn er klaar voor!🎉🎈

De vakantie zit er bijna op😎. Afgelopen week hebben wij de klassen weer klaar en gezellig gemaakt.


We zijn er helemaal klaar voor en hebben zin om de kinderen en jullie maandag weer te zien.😀🎊


🗓️A.s. dinsdagavond is er van 18.30 tot 19.30 uur de gelegenheid voor u als ouders om met uw kind in de klas van uw kind te komen kijken 👀. Wij nodigen u van harte uit.




Tot maandag!

Wij zijn weer klaar voor het nieuwe schooljaar! 🥳


Tot maandag allemaal!

Afscheid juf Margré
Het Gouden Emmer bos 'the making of' 💯

Gisteren is het 'Gouden Emmer bos' onthuld.

Saskia Pekelharing (illustrator en kunstenares) heeft deze mooie bomen 🌳🌳🌳 speciaal voor het 💯 jarig jubileum van de school ontworpen. Niek heeft deze met een speciale zaagmachine uitgezaagd (zie filmpje) en vervolgens heeft Gerwin alle takken en bladeren geschilderd. Daan van het bedrijf D-SIGNature heeft de palen (boomstammen) gewrapd.

Uiteindelijk is er een groep klus-ouders (Gerwin, Niek, Roel en Koen) gekomen en hebben de mooie bomen opgehangen en van haakjes voorzien.

Afgelopen donderdag heeft Saskia alle groepen een workshop gegeven en de resultaten zijn vervolgens in het 'Gouden Emmer bos' opgehangen. Dit is vervolgens vrijdag onthuld. En wat een fantastisch resultaat!!


Wij willen Saskia en alle ouders die hebben geholpen aan dit mooie 'Gouden Emmer bos' ontzettend bedanken! Wat zijn wij blij met het resultaat🤗!

De Gouden Emmer op de radio📻

Vanmorgen kregen we bezoek van RTV OOST de radio-omroep🎙️.
Ze hadden naar aanleiding van het persbericht contact opgenomen met Chiel Middag (een van de organisatoren van de feestweek).
In de radio-uitzending van vandaag om 11.00 uur hoort u het live interview met Rudi, Lammie en 2 kinderen over onze 100-jarige feestweek🎈🎉💯.
Superleuk dat we gewoon live op de radio waren!

U kunt deze uitzending terugluisteren via de volgende link: https://www.rtvoost.nl/radio/aflevering/paula-keizer/1520942_20230628110000
Vanaf 15.20 ongeveer begint het interview.

Skate- en skeelerclinic groep 5 t/m 8

Morgen is er voor de groepen 5 t/m 8 een leuke skate- skeelerclinic georganiseerd door juf Ingrid.

De kinderen mogen hun skeelers en bescherming meenemen. Rolschaatsen zijn niet toegestaan.
Uitnodiging afsluiting project 'Stadsmakers' groep 5/6

Deze week sluiten de kinderen het project 'Stadsmakers' van de wereldoriëntatie methode Blink af.
De kinderen moesten voor dit thema een stad van de toekomst bouwen. Van elementen uit de middeleeuwen tot duurzame voertuigen enz. Hier zijn zij in groepjes heel druk mee geweest. Zij willen dit graag vol trots aan u laten zien.

Morgenmiddag bent u van 14.00-14.25 uur van harte uitgenodigd (mijn excuses voor de late uitnodiging) om een 'stadstour' te komen maken..
Verder bent u ook vrij om op woensdag- of donderdagmiddag uit school een kijkje te komen nemen. Uw kind legt dan uit wat er gebouwd is en waarom.


Bezoek kok Paul👨‍🍳

Vanochtend kregen wij bezoek van kok Paul Herbrink. Hij is betrokken bij het schooltuin project van groep 6.

Daarom komt hij jaarlijks een lekker hapje maken met producten uit de schooltuin. Zodat iedereen uit de groepen 1 t/m 5 (en dit jaar had groep 6 geluk) kan proeven van de oogst van de schooltuin.

Vorige week heeft Paul voor de kinderen van groep 6 al een lekkere lunch van hun oogst gemaakt.

En het leuke was dat Paul ook nog van alles over zijn werk als kok heeft verteld.
Dus ook nog eens heel leerzaam.

Uitzwaaien groep 8

Vanmorgen hebben we groep 8 uitgezwaaid🚲. Veel plezier op kamp😎!

Geheimpje

Vandaag zijn we gestart met een geheime missie: we kunnen er helaas niet veel over zeggen, alleen dat het iets met de moeders te maken heeft! 🤷🏼‍♀️ 🤫🤐


Buitenlesdag

Wat een feest was het vandaag! Een verjaardag🎉, buiten lunchen🥪 en ook nog nationale buitenlesdag. Heerlijk dat zonnetje 🌞 erbij.

Bij de buitenles hebben we een Zweeds renspel met de spellingswoorden van de les. Naast het samenwerken wat erg belangrijk was bij deze opdracht, kwam er ook bewegend leren🏃 bij kijken. Om en om rennen naar het goede kaartje -> kijken om welk woord het ging -> welke categorieën zitten er in het woord? -> terugrennen en dit vertellen aan je maatje en het woord opschrijven 📝-> die moest vervolgens weer terug rennen na het kaartje om te kijken of ze het goed hadden geschreven -> zonodig verbeteren en anders een krul ✅ -> en ga zo maar door...

Het was een erg leuke en leerzame les. Nu het zonnetje er steeds meer is, zullen we dit vaker gaan doen.

Uit het fotoboek