Sportdag groep 5 t/m 8

Morgen is de jaarlijkse sportdag voor de kinderen van groep 5 t/m 8. Bij deze de nodige informatie hierover:

*We verwachten de kinderen in plaats van op school om half 9 bij zwembad de Tippe. Daar verzamelen ze zich bij hun leerkracht om dan vanaf kwart voor 9 alle onderdelen van de sportdag bij langs te gaan.

*Het is handig als de kinderen onder hun sportkleding alvast hun zwemkleding aan hebben en een grote tas bij zich hebben waar ze al hun spullen in kwijt kunnen.

*Sportkleding, sportschoenen, zwemspullen, slippers (voor onder de douche), een handdoek, makkelijke kleding voor na het douchen zijn dus nodig.


Halverwege de ochtend is er een pauze en krijgen de kinderen van ons drinken met wat lekkers. *Zeker bij warm weer is het wel handig als ze zelf ook een navulbaar flesje/beker bij zich hebben, zodat ze tussendoor ook genoeg water kunnen drinken. *Denkt u er bij mooi weer ook aan om uw kind goed in te smeren en misschien een petje mee te geven tegen de zon?

*Rond 12 uur is de ochtend afgelopen en mogen de kinderen vanaf de Tippe weer naar huis. Mochten er kinderen zijn die (na de sportdag/na schooltijd) bij het zwembad mogen blijven die middag dan kan dat, maar dan moeten ze wel hun abonnement meenemen.


Uiteraard mogen de ouders een kijkje komen nemen deze morgen. Groep 5/6 start aan de kant van de sportvelden en groep 7/8 bij het zwembad. halverwege de ochtend wisselen we van kant. Vanaf half 11 is groep 5/6 bij het zwembad en groep 7/8 bij de sportvelden.

We hopen op een gezellige, sportieve en zonnige ochtend🏊🤾🌞.
Schooltuin dag 9 en dag 10

Dag 9: donderdag 23 mei: Van vorige week had ik nog geen bericht erop gezet. Het filmpje bevat alle foto's van dag 9. Alles was hard gegroeid in de tuin, dus veel onkruid weg te halen en te oogsten. (Omdat juf Katja en juf Jenet op kamp waren met groep 7/8 waren Suzan en Marijn mee, nogmaals bedankt) Er was onder andere Rucola, Raapsteel geoogst. De kinderen kwamen er heel trots mee aanlopen, leuk. Daarnaast hadden we vorige week een afmaakles bij juf Geeske. De laatste naambordjes zijn afgemaakt, de bloemenpersblokjes🌼🌱 zijn in elkaar gezet met bouten en vleugelmoeren. En ze zijn gevuld met bloemblaadjes en bladeren van bomen of struiken. Daar kunnen vervolgens mooie kunstwerken van gemaakt worden. Dit heeft juf Geeske uitgelegd.

Dag 10: donderdag 30 mei: Door de gigantische regenbui🌧️ voor we weg wilden: hebben we besloten op school te lunchen. Vandaag was de natste schooltuindag💦 in alle jaren schooltuin. Het kwam echt met bakken uit de lucht. De ene groep heeft een paar minuten in de tuin kunnen werken. Juf jenet en juf Katja konden nog snel de aardbeien plukken. Vervolgens heeft deze groep geschuild in de keet op het land. Toen het droger was, zijn we met z'n allen in de skybox aan het werk gegaan aan de vogelverschrikker🐦. Juf Geeske heeft eerst stap voor stap uitgelegd hoe dit moet. Tenslotte kreeg iedereen nog een lekker toastje met verse aardbeien.😋🍓

Vandaag kregen de kinderen het recept van de lunch die kok Paul een paar weken geleden had gemaakt.

Als u lekkere recepten🧑‍🍳 hebt of foto's, deze kunt u in de reacties zetten of foto's mailen.
Damtoppers! 🥇👍

Afgelopen zaterdag was het, het moment voor het team Gouden Emmer1......
Zij stonden in de finale van de Nederlandse damkampioenschappen!! Dat ze er stonden was al een hele mooie prestatie.

Maar daarbij zijn ze ook nog 14e geworden van heel Nederland!! En nummer 1 van de provincie Overijssel!!
Ontzettend knap gedaan! Wij zijn heel trots op deze toppers!

Daarnaast willen wij meester Frits bedanken voor alle damlessen. Maar natuurlijk ook de ouders die hebben gereden, gecoacht of op wat voor manier dan ook hebben geholpen, bedankt.
En niet te vergeten de andere kinderen van de damlessen; zij hebben door het oefenen ook goed geholpen.

Vervoer Technieklab Zwolle groep 5,6,7,8

Via Nienke kregen we een mooi aanbod rondom techniek.

We mogen een bezoekje brengen aan het Technieklab in Zwolle. Het bezoek is op dinsdag 28 mei van 9.00-11.30 uur. We zullen vanwege de spits wel rond 8.30 uur vanuit school vertrekken.


Wij zijn op zoek naar ouders die kunnen rijden. U kunt mee met het bezoek, of alleen heen/terug. U kunt dit aangeven in bijgaande intekenverzoeken.


Het precieze adres volgt nog.

Damtoppers van de Gouden Emmer!!🎉👍

Afgelopen zaterdag was het zover onze beide teams hadden zich gekwalificeerd voor de halve finale van de Nederlandse damkampioenschappen!! En daar gingen ze.
Beide teams hebben het heel goed gedaan! Team 2 heeft een mooie 14e plaats weten te behalen. Team 1 heeft de 4e plaats behaald.
Heel knap gedaan allemaal! Trots!
Team 1 is door naar de finale van de Nederlandse damkampioenschappen! De eerste 6 van de halve finale zijn door naar de finale.


Onderstaand bericht is alleen voor de ouders die hun kind in Team 1 hebben zitten:

*Deze finale is op zaterdag 25 mei in Julianadorp. Het programmaboekje volgt nog.

*Daarnaast zijn we nog op zoek naar ouders die willen rijden deze dag. Het is een hele reis dus alleen 'heen' of 'terug' is niet haalbaar. Mocht u kunnen, wilt u dit dan aangeven in bijgaand intekenverzoek.
We zijn op zoek naar 2 auto's. Meester Frits heeft iemand gevraagd als 5e persoon mee te gaan. En meester Frits erbij, is dan vervoer voor 6 personen.

*Vertrek 8.15 uur vanaf schoolplein.

*Aanvang Julianadorp: 10.30 uur en de eerste wedstrijd is om 10.45 uur.

Op bezoek bij Baristini ☕

Naast het leuke bezoekje met groep 5/6, mochten wij als team ook een kijkje komen nemen.
We kregen een hele leuke workshop. Veel interessante informatie en daarna mochten we als barista aan de slag.
En natuurlijk proeven van de lekker koffie. Van espresso tot aan een heerlijk cappuccino; Baristini regelt het.

Nick Pruis bedankt voor de ontzettend leuke middag!

Afscheid van Lammie Horstman

Beste ouders/verzorgers,

Na jaren werkzaam te zijn geweest op de Gouden Emmer gaat Lammie Horstman de school en ook de stichting mijnplein verlaten. Zij gaat een nieuwe uitdaging aan.

Via deze weg willen wij u uitnodigen om Lammie de hand te komen schudden.

Dit kan op donderdag 25 april vanaf 14.30 uur op de Gouden Emmer.

Rudi Logtenberg

NB. In de bijlage de officiële uitnodigingBezoek boerderij woensdag 3 april🐷🐮

Woensdag 3 april mogen we een kijkje nemen op het biologisch boerenbedrijf de Eikenhof van de familie Braakman in Heino. Zij hebben zowel melkkoeien als varkens.

Achtergrondinformatie over dit bezoek:
In november hebben we als school mogen genieten van het jaarlijks lokale schoolontbijt.
Dit ontbijt wordt altijd geleverd door verschillende lokale boeren. Want een gezond ontbijt komt natuurlijk van Sallandse grond.
Daarbij komt ook de uitnodiging om bij een van deze boeren een kijkje te nemen op het bedrijf, dit jaar is dat bij familie Braakman (Noortje uit groep 3, Thijs uit groep 5). Zo kunnen de kinderen zien waar deze mooie producten vandaan komen.

We gaan hier met de hele school heen. Dit doen we in 2 delen:
De groepen 1-4 gaan van 9.00-10.00 uur, de groepen 5-8 van 10.00-11.15 uur.
Er is een overlap, omdat de kans groot is dat de koeien deze dag voor het eerst weer naar buiten gaan. Dit willen wij natuurlijk niet missen. Dus als het doorgaat kunnen wij hier met z'n allen naar kijken.

Groep 1-4 gaat daarna terug naar school. Groep 5-8 krijgt na dit moment de rondleiding.

*Voor de kinderen uit de groepen 1-4 zijn we op zoek naar 7 ouders die ons kunnen brengen en/of halen. (als u een van de beide kunt, kunt u dit ook aangeven).
We willen graag om 8.45 uur vertrekken van school en zullen ergens rond 10.45 uur weer terug op school zijn.
**Denkt u eraan uw kind deze dag een stoelverhoger mee te geven (wanneer dit nodig is)?

*De kinderen uit de groepen 5-8 gaan op de fiets.
Ieder kind uit groep 5-8 moet op woensdag 3 april met een (veilige) fiets op school komen.

U kunt zich inschrijven via het bijgaande intekenverzoeken.🚗
De ouders die meerijden kunnen gewoon blijven, voor wie dit wil.

Verder is het handig als de kinderen kleren en schoenen aan hebben die vies mogen worden. Mocht u zelf op een boerderij wonen of uw kind laarzen van een ander bedrijf aan doen, deze graag van tevoren goed schoonmaken. Dit i.v.m. het overbrengen van ziektes bij de dieren.

We hebben er veel zin in!

Damtoppers!!

Deze toppers hebben gisteren tijdens de finale van de Overijsselse damkampioenschappen een hele mooie 2e en 10e plek behaald!!

Wat zijn wij trots (en meester Frits natuurlijk ook)!


Nu op naar de halve finale van de Nederlandse damkampioenschappen, dit is op 20 april.

informatie schooltuin🐖🌱🚲

Het is bijna zover..... de schooltuin gaat weer van start!

We gaan op de donderdagmiddagen naar de schooltuin.
Dit gaan we wij doen op de ecologische boerderij van Jan en Mariet Overesch.

We gaan met z'n allen op de fiets naar de boerderij. En lunchen daar gezellig samen in de Skybox 'tussen' de varkens.
Vervolgens gaan de kinderen activiteiten op de boerderij, werken in de schooltuin en knutselen voor de schooltuin. Zowel op creatief als op technisch vlak. Bijv, het maken van een vogelverschrikker, een bloemenpers, enz.
Vervolgens fietsen we met z'n allen samen terug naar school en gaan de kinderen van daaruit naar huis.
(Het lukt ons niet altijd om precies om 14.15 uur terug op school te zijn.)

Als er kinderen op de terugroute van de boerderij naar school zelf naar huis mogen komen,
dan graag even een mail naar juf Marlou (m.kerkmeijer@mijnplein.nl). Dus alleen als we toestemming per mail van u hebben, mag dit.

De schooltuin start op donderdag 14 maart.
De bedoeling is dat de kinderen vanaf volgende week elke donderdag het volgende meenemen:
*Een veilige fiets
*Oude kleren en schoenen die vies mogen worden.
*Een rugtas (schooltas) voor de lunch -> we lunchen op de boerderij.
*Eventueel laarzen en overall (beide graag voorzien van naam) -> laarzen graag schoon i.v.m. het lopen op het boerenerf en in de schuren. .Laarzen en overall mogen eventueel op de boerderij blijven.

Mocht u vragen hebben, mail ons gerust.
Marlou (m.kerkmeijer@mijnplein.nl)
Katja (k.gort@mijnplein.nl)

Groene groetjes van de schooltuin juffen

Schooldamtoernooi welpen Overijssel

Wanneer?
De halve finale vindt plaats op woensdagmiddag 28 februari 2024.
De opening van het toernooi is om 13:30 en de sluiting is rond 16:30.
Om een soepele start te garanderen is het verzoek aan de teams om uiterlijk om 13:15 op de locatie aanwezig te zijn.

We doen hier met 2 teams aan mee. De precieze indeling wie in welk team van de Gouden Emmer zit volgt nog.
De volgende kinderen hebben zich opgegeven bij meester Frits:
*Jason
*Sven
*Thijs
*Boris
*Tygo
*Lucan
*Joëlle
*Kryn

Waar?
De Gouden Emmer 1, De Gouden Emmer 2 spelen hun halve finale op de volgende locatie:
Clubgebouw Damclub Witte van Moort
Asterstraat 28
7676 BW Westerhaar

Hiervoor zijn nog ouders nodig om de teams en meester Frits hierheen te brengen.
Als u kunt, kunt u dit aangeven door te mailen naar k.gort@mijnplein.nl of m.kerkmeijer@mijnplein.nlLeuk bericht voor groep 5/6🎉

Vandaag kwamen juf Katja en juf Jenet bij ons in de klas om het leuke bericht te brengen dat we dit jaar met groep 6 en groep 5 naar de schooltuin gaan.

De bedoeling is dat we vanaf 14 maart elke donderdagmiddag op de fiets naar de schooltuin gaan.
Voorwaarde is wel dat ieder kind een veilige fiets heeft en goed kan fietsen in een groep.

In de bijlage vindt u de route, zodat u deze route al een aantal keren kunt oefenen met uw kind.
Na de voorjaarsvakantie volgt er meer informatie.


route overesch

Uit het fotoboek