Streetwise

Op dinsdag 31 mei komt ANWB Streetwise op de Gouden Emmer.

Streetwise
Lekkere lunch

Vandaag hebben we voor we aam het werk gingen genoten van een heerlijke lunch. Kok Paul had voor ons een heerlijk groen soepje gemaakt met ingrediënten als wilde knoflook, daslook, zevenblad, broccoli en groene asperges. Daarna kregen we nog een geroosterd notenbroodje met daarop een smeersel van kikkererwten en avocado en stukjes tomaat. Het snaakte allemaal erg lekker. Na de lunch moesten we aan het werk. Aangezien de regeninstallatie op het land deze week een aantal keer aam had gestaan was alles weer hard gegroeid. Na het wieden konden we raapsteeltjes en radijsjes oogsten. Daarna hebben de kinderen nog even geknutseld aan hun vogelverschrikkers. De eersten zijn klaar. Na de vakantie gaam we in verband met het theaterfiets project in plaats van donderdag 2 juni een keertje op dinsdag 31 mei naar de schooltuin.

kadootje van 4-kids

Vanmorgen kregen de kinderen van groep 4-8 allemaal

een mooie sleutelhanger en 4 vrijkaartjes voor de Tippe.

Wat een verrassing zeg! Dat wordt heerlijk zwemmen deze zomer.

Dankjewel Ria Dekker.

Nieuw (I-pad) spel voor groep 2!

Altijd leuk, een nieuw spel en dan mag je ook nog het spel op de I-pad spelen!

"Kiene klanken":


Kiene Klanken is een houten, interactieve klankstempelset om spelenderwijs met letters, klanken en woorden te oefenen, ondersteund door beeld en geluid.


We zijn vanmorgen begonnen met "wat hoor ik?" De kinderen horen een klank en zoeken daarna de goede klank erbij. Vervolgens stempelen ze deze op de I-pad.

Ze horen gelijk of het goed is..


Pasen

Wat een ontzettend mooie, zonnige en plezierige dag hebben we met zijn allen gehad! De dag begon met de paasviering waarin iedere groep zijn eigen deel had. Groep 1/2 opende de viering met een mooie dans. Groep 3/4 heeft een leuke voorstelling opgevoerd met zonnetjes, bloemetjes en kuikentjes. Groep 5/6 en 7/8 hebben de boom versierd met zelfgemaakte bladeren en bloemen waarop ze een boodschap of wens hadden geschreven. En toen kwam de paashaas langs. Die was al zijn chocolade eieren verloren op het plein. De kinderen wilden de paashaas graag helpen zoeken! Nadat we die met zijn allen opgegeten hadden, zijn we met de paasbrunch begonnen. In elke klas waren de tafels mooi gedekt en waren de kinderen aan het genieten van de brunch. We willen de ouderraad hartelijk danken voor de heerlijke brunch en lekkere chocolade eitjes! Na de middag sloten we dag af met een paasspelletjes parcours. De leerkrachten konden zien hoe goed sommige kinderen al kunnen mikken of hoe snel ze konden zaklopen. Aan het einde van de dag ging iedereen voldaan naar huis, met een narcisbol en Paaswens én met een leuke dag achter de rug!

nieuwsbrief 9, 14 april 2022

In de bijlage vindt u nieuwsbrief 9, met o.a.

  • nieuwste informatie m.b.t. Corona
  • kinderen uit Oekraïne
  • zitpaaltjes
  • nieuws uit de medezeggenschapsraad


nieuwsbrief 9, 14 april 2022
Bezoek Wooldhuis

Goedemorgen,

Vandaag gaan we met groep 1 en 2 een bezoekje brengen aan het Wooldhuis. We zijn deze week druk bezig geweest met bloemen maken. Later deze dag volgen er foto’s van het bezoek.

Schoolhandbal

Vanmiddag heeft een deel van de kinderen van groep 7/8 meegedaan aan het schoolhandbaltoernooi. Ons gemengde team heeft goed zijn best gedaan. De eerste wedstrijd werd gelijk gespeeld, de tweede en derde helaas verloren. Ondanks dat onze school niet in de prijzen viel,, hebben we als toeschouwers een paar spannende wedstrijden gezien.

Voorlichting gehandicapten adviesraad

Vanmorgen hadden we 4 vrijwillgers van de gehandicapten adviesraad op bezoek. Zij kwamen de kinderen wat vertellen over wat de gehandicapten adviesraad doet en lieten zien welke hulpmiddelen er allemaal zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. Heel interessant, maar nog veel leuker om ook zelf te ervaren hoe het is om in een rolstoel een parcours met obstakels af te leggen. Ook bleek het best lastig om met een blinddoek op een route te lopen.

De kinderen vonden het in elk geval erg leuk en hebben er een hoop van geleerd..

Buitenlesdag!

Vandaag was het Buitenlesdag. We gingen even lekker naar buiten om een spel te doen met woorden die we in de les al hadden geoefend. Groep 5 zocht in het eigen leesboek een woord zoals ‘bakker’, groep 6 een woord zoals ‘jager’. Via een parcoursje moesten de kinderen naar de afgesproken plek om het woord op het plein te schrijven. Daarna gauw weer terug, zodat de volgende kon starten en op zoek naar een nieuw woord in het leesboek!

Buitenlesdag

Vandaag was het Buitenlesdag! Tussen de buien door lukte het toch even naar buiten te gaan. Groep 3 schreef 2 sommen op en groep 4 sommen van de tafel van 6. En daarna: rennen naar andere sommen om deze te maken. De kinderen vonden het heel leuk en ook dat gaan we vaker doen!

Schooltuin in de sneeuw

Wat een rare dag vandaag. Op de fiets door de sneeuw naar de boerderij, terwijl we vorige week buiten zaten te eten. Vanwege de sneeuw konden we niks doen in de tuin. De kinderen hebben binnen een ontwerp gemaakt voor het naambordje en gaten geboord om hem op te kunnen hangen. Verder hebben we binnen sla en tuinboon voorgezaaid. Hopelijk kunnen we volgende week weer in de tuin aan de slag

Uit het fotoboek


20210823_100324_resized 20210823_114359_resized
IMG-20210823-WA0015 20210823_100153_resized