Atelier

Vandaag zijn we met groep 5 t/m 8 van start gegaan met handvaardigheidcircuit. In 3 weken tijd doen de kinderen 3 verschillende onderdelen: macramé, klei en vr-bril/techniek.


De tekeningen van de vorige lessen waren nu helemaal klaar en hebben we voor de ramen kunnen hangen. Ze zijn erg mooi geworden!


Het is altijd fijn om extra handen te hebben of als we talenten van ouders kunnen inzetten met atelier. U kunt zich daarvoor opgeven middels de opgavelijst voor ouderhulp

Lezen op je gemakje

Elke dinsdag gaan we ‘lezen op je gemakje’: zoek een fijn plekje (met je kussen of je knuffel) in de klas om lekker in je eigen boek te lezen.

Wat leest dat lekker!


Materiaalweek: Piccolo

Deze week werken wij niet met een thema, maar hebben wij een materiaalweek. In deze week bieden wij verschillende spellen aan.


Voor zowel groep 1 als groep 2 staat o.a. Piccolo op het programma. Piccolo is een spel waarbij de kinderen leren met plezier, waarmee ze zelfstandig aan de slag kunnen en het is daarnaast zelfcorrigerend.


Wij kunnen het adaptief aanbieden, dus op het niveau van een leerling, op zowel taal- als rekengebied.


Groep 1 werkt met een blauw bord, groen 2 met een groen.


Hoe speel je het?


Plaats 1 van de opdrachtkaarten in het Piccolo spelbord. Plaats het gekleurde rondje achter het juiste antwoord. Wanneer alle opdrachten van de kaart zijn gemaakt, haal je de opdrachtkaart eruit en draai hem om. Stop de kaart er opnieuw in en zo controleer je de antwoorden. Staan alle gekleurde rondjes op de juiste plek? Dan heb je het goed gedaan.

Schrijven op je tafel?

Dat mag toch niet? Schrijven op je tafel? Juf Margré kwam even kijken en schrok wel hoor!

Maar het zijn speciale potloden waarmee je onder andere op tafel kunt schrijven!! De letter aa van vandaag was best lastig, maar het was wel leuk oefenen zo!

Kleine kring

We werken regelmatig in kleine groepjes: 'de kleine kring'. We nemen dan als leerkracht bepaalde kinderen of een hele groep apart om activiteiten op niveau aan te bieden of extra zorg te bieden.


Vanmorgen hebben we dit gedaan met groep 1 en groep 2 apart en zijn we aan de slag gegaan met de zintuigen..

Afscheid groep 8

Waar een kleine school, groot in kan zijn. We hadden natuurlijk maar 5 jongens in groep 8 en dus ook maar 5 gezinnen die het allerlaatste afscheidsfeestje van groep 8 organiseerden, maar het was een groots feest. Het thema tropical kwam prima tot zijn recht bij deze tropische temperaturen. De heren kwamen op gepaste wijze aan bij school vanmorgen en door een haag van kinderen gingen ze de school in. De hele ochtend hadden we een heuse dj op het plein staan die voor de vrolijke muziek zorgde. Alle groepen deden een liedje, spel, terugblik of quiz voor en met de kinderen van groep 8. En als dat klaar was, kregen ze een tractatie en een ballon als cadeautje van de jongens. Voor de juffen was er heerlijke zelfgemaakte taart. De ballonnen kwamen aan het eind van de ochtend prima van pas. Door een haag van kinderen met fleurige ballonnen werden de heren van groep 8 door hun vaders/broer in de kruiwagen de school uitgereden. Ouders van groep 8 dank voor de dit fantastische feestje.

Proeftuinconcert

Gisteren hebben we allemaal kunnen genieten van een mooi concert. De kinderen hadden 6 weken geoefend met muziekdocenten van Muziek Netwerk Salland. Nu lieten ze horen wat ze geleerd hadden. Ook lieten de docenten horen hoeveel plezier je van muziek kunt hebben.

Schooltuin

Vandaag moest er hard worden gewerkt. Het onkruid stond mooi hoog. Gelukkig viel er ook nog wat te oogsten, raapsteel, rucola en radijs. Helaas waren de peultjes voor de helft opgegeten door de reeën, maar ook dat hoort bij tuinieren. Ook konden we de eerste aardbeien oogsten en heeft iedereen kunnen proeven dat die heerlijk zoet zijn. De vogelverschrikkers zijn allemaal klaar en krijgen volgende week een plekje in de tuin. Misschien schrikken ze ook reeën af, dat zou wel fijn zijn.

Streetwise

Vanmorgen hadden we in de gymzaal Streetwise en wat wás het leuk (en leerzaam)! Voor de vakantie hadden ze al een les van Streetwise op het bord gevolgd.

De kinderen van groep 3/4 leerden hoe je veilig moet oversteken tussen twee auto’s door, maar ook over een zebrapad, zelfs met verkeerslichten! Alle kinderen mochten even meerijden in een elektro-auto, veilig in een autostoel en mét gordel en zagen bij de pop, die beide niet had, hoe belangrijk dat was. Fietsen met een helm op en een seintje geven als iemand kon en mocht oversteken. In de klas maakten we daarna nog opdrachten bij de evaluatie les. De kinderen kregen een certificaat en ook een quiz mee naar huis, kijken of hun ouders de antwoorden goed hebben!😉

ANWB Streetwise op school

Wat was het leuk vanmorgen: ANWB Streetwise op school...


De kinderen van groep 1 en 2 oefenden met veilig oversteken op een zebrapad en een stoplicht en ze probeerden spelenderwijs (gevaarlijke) verkeersgeluiden te herkennen. Ook hebben ze geleerd waarom een kinderzitje en een gordel belangrijk zijn.


Kortom, een leerzame ochtend!Streetwise

Op dinsdag 31 mei komt ANWB Streetwise op de Gouden Emmer.

Streetwise
Lekkere lunch

Vandaag hebben we voor we aam het werk gingen genoten van een heerlijke lunch. Kok Paul had voor ons een heerlijk groen soepje gemaakt met ingrediënten als wilde knoflook, daslook, zevenblad, broccoli en groene asperges. Daarna kregen we nog een geroosterd notenbroodje met daarop een smeersel van kikkererwten en avocado en stukjes tomaat. Het snaakte allemaal erg lekker. Na de lunch moesten we aan het werk. Aangezien de regeninstallatie op het land deze week een aantal keer aam had gestaan was alles weer hard gegroeid. Na het wieden konden we raapsteeltjes en radijsjes oogsten. Daarna hebben de kinderen nog even geknutseld aan hun vogelverschrikkers. De eersten zijn klaar. Na de vakantie gaam we in verband met het theaterfiets project in plaats van donderdag 2 juni een keertje op dinsdag 31 mei naar de schooltuin.

Uit het fotoboek


20210823_100324_resized 20210823_114359_resized
IMG-20210823-WA0015 20210823_100153_resized