Nieuwe plantenbakken 🌿

Vandaag kregen we de nieuwe plantenbakken. Wat staan ze mooi! We zijn er heel blij mee!

Jaaaa! De pieten werken weer!

Gisteren zagen we in het Sinterklaasjournaal juichende pieten, maar we wisten het nog niet zeker vanmorgen… Gelukkig zat er wat in de schoenen! ‘Dank u wel Sinterklaas!’ hebben we dan ook gezongen!

Er stond ook nóg een andere schoen bij, heel raar en ook echt niet de maat van juf! Er zat een gesp op en er zat een brief in en er lag een hele grote sticker bij….rara?? De brief zijn we gaan lezen, hij was van Sinterklaas! Daarna bleven we wel met vragen zitten.. waarom die (pieten??) schoen en die sticker en hóe komen we in contact met de Sint? We keken op de site van het Sinterklaasjournaal of daar een filmpje stond, maar nee.. Wel zagen we dat we konden mailen dus dat hebben we gedaan. Na schooltijd had de juf antwoord… maandag maar weer afwachten!

Fijn weekend!

Wereldoriëntatie

In de bijlage vindt u een ouderbrief over het nieuwe hoofdstuk van wereldoriëntatie (WO). We zijn begonnen het thema Duurzaam Design en daarvoor hebben we wat materialen nodig.
Voor donderdag 30 november een aantal elektrische apparaten die uit elkaar gesloopt mogen worden en voor maandag 4 december heel veel kranten.
Denkt u nu: ik heb een heel leuk idee/leuke activiteit/les bij dit thema, laat het ons dan weten!


Atelier

Vandaag begon een nieuw atelier. De kinderen van groep 5 t/m 8 mochten kiezen uit survivallen, proefjes doen, een flipperkast maken en met vilt dieren maken. Wat een enthousiasme!

Herfstpad🍄🍂 voor groep 1/2

De afgelopen week zijn de kinderen van groep 5/6 erg druk geweest met het, in het geheim, voorbereiden van een herfstpad voor de kinderen van groep 1/2.


Groep 5 heeft alle spellen zelf bedacht en uitgewerkt. Echte herfstspellen zijn er bedacht. Van boter/kaas/eieren met natuurmaterialen, tot aan jeu de boules met kastanjes en een dennenappel. Maar ook het maken van kunstwerken, muziekstukken. Erg leuk bedacht!


Groep 6 was verantwoordelijk voor de organisatie eromheen: het maken van een draaiboek.

Van groepjes maken, tot een tijdschema uitwerken. Er werden zelfs kledingvoorschriften besproken met de hele groep.

Zelfgemaakte kleurplaten, een speurtocht van letters met plaatjes. Alle spellen waren goed in een plattegrond gezet. En aan het einde hadden de kinderen voor iedereen uit groep 1/2 een speciaal herfstdiploma gemaakt. Wat waren ze er blij mee.


Zowel de kinderen uit groep 1/2 als groep 5/6, maar ook zeker de juffen vonden het een hele leuke activiteit.


Een groot compliment voor groep 5/6.👍

Even wat leuke foto's

Deze week hebben we de week geopend met een leuke coöperatieve werkvorm. De uitdaging was om zoveel mogelijk vakantieverhalen van een ander na te kunnen vertellen. En dat waren er veel.


Daarnaast heeft iedereen zijn lapbook, eindproduct van Blink (wereldoriëntatie) thema 'Wereldse kinderen' gepresenteerd. Wat een mooie resultaten, heel knap.

Tijd om te beginnen aan een nieuwe thema.

Een dagje in de bieb...

Wat doen we als de lampen in de klas het niet goed doen?... dan maken we er een gezellige dag van in de bieb!


Opening kinderboekenweek 'Bij mij thuis🏠'

Vanmorgen was de opening van de Kinderboekenweek 'Bij mij thuis'. De kinderen werden op het plein ontvangen door verschillende boekpersonages en werden ook geïnterviewd. Waar woon je?, Wie wonen er nog meer?, Wonen er ook dieren?, enz.


Daarna was er een gezamenlijke voorstelling in de zaal a.d.h.v. het boek 'Bij ons in de straat'. Dit boek werd voorgelezen en uitgespeeld door leerkrachten van de Gouden Emmer en de Dolfijn.

We zongen en dansten samen op het lied van kinderen voor kinderen. Een aantal kinderen dansten het heel goed voor op het podium.


Tenslotte kreeg elke groep een opdracht mee om een groepswerk te maken. Dit resultaat kunt u komen bewonderen op de tentoonstelling a.s. donderdag.

Sjoerd en de stapelstad..

Vandaag zijn we gestart met de Kinderboekenweek. Bij ons in de groep zal er deze week en volgende week één boek centraal staan, namelijk: "Sjoerd en de stapelstad". Een stapelgek verhaal over doorzetten, volhouden en nooit opgeven... Nu Sjoerd nog klein is, wil hij vooral spelen, maar er is heel weinig ruimte in zijn stad om te spelen. Hij verzint daarom een stapelgek plan...


Sjoerd wil later, als hij groot is, architect worden. Hoe leuk om dit ook echt te kunnen uitspelen?! Onze bouwhoek is omgetoverd tot een archtitect- hoek!

🎨🪡🎬⚽️Atelier groep 5 t/m 8🎵🛠🧶💃🏻

Wij zijn op zoek naar vaders, moeders, verzorgers, opa's, oma's of andere creatievelingen die ons willen helpen bij atelier voor de kinderen van groep 5 t/m 8. Bij atelier kunt u denken aan: koken/bakken, knutselen, dansen, muziek, schilderen/tekenen of techniek.


Denkt u nu....ik wil wel helpen maar ik weet niet wat of ik ben niet zo creatief.....wij hebben nog wel ideeën of u kunt bij een andere atelier helpen.


Atelier is op vrijdag 22 september, 29 september en 13 oktober (6 oktober niet i.v.m. Kinderboekenweek) van 13:00 t/m 14:00.

U krijgt 3x hetzelfde groepje van ongeveer 8 kinderen (dit ligt aan aantal ateliers).


Denkt u dat is wat voor mij of ik ken iemand die dit hartstikke leuk vindt, stuur dan een mailtje naar e.schutte@mijnplein.nl.

We zijn er klaar voor!🎉🎈

De vakantie zit er bijna op😎. Afgelopen week hebben wij de klassen weer klaar en gezellig gemaakt.


We zijn er helemaal klaar voor en hebben zin om de kinderen en jullie maandag weer te zien.😀🎊


🗓️A.s. dinsdagavond is er van 18.30 tot 19.30 uur de gelegenheid voor u als ouders om met uw kind in de klas van uw kind te komen kijken 👀. Wij nodigen u van harte uit.
Tot maandag!

Wij zijn weer klaar voor het nieuwe schooljaar! 🥳


Tot maandag allemaal!

Uit het fotoboek