Muziekles ! 🎼

Vandaag zijn de kinderen van groep 4 gestart met de introductielessen voor het Leerorkest.

De kinderen maken in deze lessen kennis met verschillende muziekinstrumenten: koperen blaasinstrumenten, cello, slagwerk, saxofoon, gitaar en viool.

Na de introductielessen kiezen de kinderen een instrument en beginnen de lessen voor de groepen 4 t/m 8 voor het Leerorkest.

Vandaag zijn we gestart met koperen blaasinstrumenten en cello. Dat was een leuk en enthousiast begin!

Gezonde school

Beste ouders/verzorgers

Onderstaand bericht is ook te vinden op de site van Salland Centraal!Gouden Emmer nu Gezonde School

17 januari 2023


HEINO – De Gouden Emmer in Heino heeft het vignet Gezonde School behaald. Met dit vignet laat de Gouden Emmer zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die deskundigen hebben opgesteld. Directeur Rudi Logtenberg vertelt: “Binnenkort zijn alle kinderen, het team en de ouders welkom op het plein en onthullen wij het vignet.”

Met de Gezonde School-aanpak werken scholen structureel aan een of meerdere gezondheidsthema’s zoals welbevinden, voeding en bewegen. Zo zorgen scholen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.
Dit alles kan niet zonder een goede basis, de zogenaamde ‘voeten in de klei’. Er is op de school veel aandacht voor een duurzame wereld. “We werken al ruim zeven jaar samen met ecologische boer Jan Overesch, Stichting Duurzaam Heino en Kok Paul Herbrink aan het project de Boerderijschool, waar elk jaar leerlingen uit groep zes zorgdragen voor hun eigen schooltuin en kennismaken met het reilen en zeilen op een boerderij en de natuurlijke omgeving. Met dit project wonnen wij in 2016 de tweede prijs tijdens de gezondheidsverkiezing van Raalte Gezond.”
Op het schoolplein hebben ouders, leerkrachten en kinderen samen een insectenhotel gebouwd, zijn wilde bloemen gezaaid, fruitbomen geplant en nestkasten voor vogels geplaatst. Door de hele school heen wordt het afval gescheiden. Daarnaast wordt jaarlijkse zwerfafval in de buurt van de school opgeruimd.

Proefje met ijs

Tijdens het buitenspelen ontdekten de kinderen allemaal ijs op het plein.

Niets leukers dan er gelijk een proefje mee te doen!


"Op welke manier smelt het ijs het snelste?"

In warm water, in koud water of in de (warme) lucht van de klas?

Alle kinderen mochten vooraf een gokje wagen...


De time timer werd gezet op 5 minuten en de bakjes met ijs werden goed in de gaten gehouden!

Open huis

Woensdag 25 januari houden we ons Open Huis. Op deze dag kunnen alle belangstellenden een kijkje komen nemen in de groep(en). Het Open Huis is voor nieuwe ouders, die nog een schoolkeuze voor hun kind moeten maken een uitgelezen moment om de school in "vol bedrijf" te zien. Ouderraad, leerkrachten en directie staan klaar om een ieder te ontvangen. U bent van harte welkom van 9.00 tot 12.00


Ook andere belangstellenden(ouders, opa's, oma's) zijn van harte welkom.


Rudi Logtenberg

Nieuw thema

Vandaag zijn we gestart met ons nieuwe thema: de winter! Samen hebben we bedacht waar we allemaal aan denken bij de winter door het maken van een woordweb.


Verder hebben we een beginnetje gemaakt met het maken van een 'winter-kast'. Mochten de kinderen thuis nog winterspullen hebben (boeken, knuffels, speelgoed) dan mogen ze dat meenemen naar school!

Jij maakt het verschil...

Het thema van de kerstviering was dit jaar: 'Jij maakt het verschil.' In de klas hebben we gepraat over kleine dingen die we kunnen doen voor een ander. En om ook wat voor een ander te doen, hebben wij kerstkaarten gemaakt voor de bewoners van het Wooldhuis en Statenhorst.

Kerstfeest

Gisteravond was het zover, het kerstfeest kon beginnen.

Eerst genieten in de klas van het heerlijke hapjesbuffet wat kinderen met ouders hadden gemaakt. Wat een plaatje al die verschillende kersthapjes en ze waren heel lekker.

Vervolgens gingen we naar de kerstviering. Dit ging over 'Robyn' die grote dromen had: eerlijkheid, vrede, trouw en gelijkheid. Maar wat kun je zelf doen aan zulke grote dromen? Zij vroeg het de andere groepen. Elke groep kon zo over een van die dromen vertellen. Er werd natuurlijk ook veel gezongen en elke groep had een rol binnen de viering. We sloten de viering af met het toepasselijke lied 'Samenwarmgezellig'.

Vervolgens had de OR gezorgd voor wat lekkers voor iedereen, zodat we samen gezellig de avond konden afsluiten. Het was een groot feest op de Gouden Emmer.

Wij wensen iedereen warme en gezellige feestdagen toe! En een fijne vakantie! Tot maandag 9 januari!

Schoolfruit deze week

Woensdag: 1/2 sinaasappel

Donderdag: snack tomaatjes

Vrijdag: 1 peer

Kerstversiering groep 5/6

De kerstboom staat klaar🌲. Maar omdat hij nog wel wat kaal was, zijn we vandaag met de klas begonnen met de versiering. Ieder groepje heeft een eigen slinger gemaakt. En deze vervolgens in de boom gehangen. Het was een leuke samenwerkingsopdracht.


Volgende week gaan we onze eigen kerstballen maken. Dus volgende week is het echte resultaat te zien. Spannend...

Vandaag op school...

Vanmorgen hebben wij in de kring 2e advent gevierd... op weg naar kerst.

Kaarsjes aan, lichten uit en gezellig kerstliedjes oefenen, alvast voor het kerstfeest..


Ook hangt er weer een nieuwe klank in de klankentrein: de k van kerst. Er mag hiervoor weer wat meegenomen worden!

Foto's van het Sinterklaasfeest

Het was even spannend vanmorgen, want Sinterklaas had pech onderweg en was stil komen te staan in Laag Zuthem. Maar wat nu??

Gelukkig was Peter (de vader van Collin) in de buurt. Hij wist de weg wel naar de Gouden Emmer en bracht ze op een wel heel bijzondere manier...

Het feest kon nu echt beginnen, want Sint en zijn pieten waren binnen. We hebben gezellig samen gezongen en zijn daarna naar binnen gegaan.


Sinterklaas ging vervolgens met zijn pieten de klassen rond. Ze kregen van alles te zien: optredens, pietendansjes, voetbaltrucjes en nog veel meer. De pieten kregen zelfs nog een pieten medaille.


De kinderen van de groepen 5 t/m 8 hebben de surprises uitgepakt. De surprises en gedichten pasten heel mooi bij de persoon voor wie hij was, knap!Sinterklaas en de pieten hebben deze ook bekeken en waren er erg van onder de indruk.


Wij willen de OR ook bedanken voor de goede organisatie.


Kortom het was een groot feest vandaag!!


Er volgt later nog een leuk filmpje die juf Ilona van deze dag heeft gemaakt.

Nationale voorleeswedstrijd

Vandaag was op school de voorleeswedstrijd voor groep 7/8. Er waren dit jaar drie kandidaten: Fleur, Till en Diede.

Het was een spannende strijd tussen de drie kandidaten want alle drie lazen goed voor en deden ontzettend hun best. De jury had het daarom best lastig maar er kan er maar 1 de winnaar zijn. En de winnaar van dit jaar is.....DIEDE!


Diede zal onze school gaan vertegenwoordigen tijdens de volgende ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Uit het fotoboek