Kinderboekenweek 2020

Wat jammer dat u de sfeer van de Kinderboekenweek in school moest missen! Zo rook het gisteren naar ouderwets zoethout en vanmiddag naar ‘echte inkt’ uit inktpotjes. In groep 1 en 2 werkten ze over de tijd van de ridders (en prachtige jonkvrouwen). De ridders ‘vochten’ zelfs met een eigengemaakt zwaard. In groep 3 werden hunebedden gebouwd, dinobotten opgegraven en hebben de kinderen hun eigen stamboom gemaakt. In groep 3 en 4 hebben ze zichzelf als ridder getekend en samen een prachtig kasteel geknutseld. In groep 4 en 5 werd er heel veel gelezen. Het aantal gelezen bladzijden werd in een tijdmachine gestopt. Vervolgens zochten de kinderen feiten bij dat jaartal. Leuk, zeg!
Zie ook de andere berichten op de site en/of social media.
Op de middagen zochten de kinderen uit groep 5 t/m 8 informatie op over de Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw en maakten vervolgens een zelfportret met behulp van een spiegel. 
Vorige week vrijdag en vandaag hadden de groepen 5 t/m 8 groepsdoorbrekend een Kinderboekenweekcircuit waarbij er bijvoorbeeld op stelten werd gelopen, gesjoeld, geknikkerd, met een kroontjespen werd geschreven, inkt-lapjes, tijdmachines en  kijkdozen van bijvoorbeeld een school van vroeger werden gemaakt
Vanmorgen hebben de groepen 1 t/m 4 ook hun eigen circuit gehad. Zij gingen sjoelen, knikkeren, kegelen, hoelahoepen en speelden spelletjes als Mens-erger-je-niet en Ganzenbord. Wat gezellig!
De ouderraad had gezorgd voor wat te drinken en een cadeautje: een tol! Bedankt!

Op de site hebben we deze fotomap geplaatst, zodat u toch nog mee kunt genieten van deze leuke week!
Media
  • thumbnail_IMG_2006
  • Image3486279f8cfb4f6fab1bb94c3b04d860

Laatste nieuws


Dansen
Schoenzetten...
Hulppietjes
Schoolfruit week 3

Agenda

02 december -  Oud papier
04 december -  Sinterklaas op school
07 december -  Adventsviering
14 december -  Adventsviering
16 december -  Oud papier

Uit het fotoboek


cakejes IMG_1408
IMG_1410 IMG_1407