Fijne vakantie!

En dan ........... is het vakantie!

We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie, geniet er van! Tot over 6 weken! 🌞😎

Afsluiting schooltuin

Maandagmiddag zijn we voor de laatste keer samen naar de tuintjes geweest om te oogsten en te knutselen. Daarbij ontdekten de kinderen ook nog prachtige rupsen van onder andere de koninginnepage. Kok Paul kwam langs om de nodige groente op te halen voor de afsluitende maaltijd die avond. Samen met een aantal kinderen heeft hij na schooltijd in de schoolkeuken al wat voorbereid. Om kwart voor 6 zijn we voor de laatste keer met de kinderen naar de tuin gefietst, waar we hebben genoten van een heerlijke maaltijd. Daarna hebben we Jan en Mariet, kok Paul en Geeske onze vaste vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ze kregen een fleurige parasol met de namen van alle kinderen en we hebben een lied gezongen. De ouders waren er inmiddels ook al om de kinderen op te halen, maar die wilden nog niet naar huis. Ze kregen eerst nog een ijsje toe en mochten nog een broodje bakken boven het vuur. Als verrassing hadden de kinderen ook allemaal nog een mooie bloem voor Jan en Mariet, Geeske en Paul. We hebben het getroffen met het prachtige weer en kijken terug op een heel geslaagde avond.

Schoolreisje groep 3, 4 en 5

Wat was het een ontzettend leuke dag! We hebben allemaal genoten… Met ‘n extra bedankje voor de vader van Jason voor de patat én het lekkere ijs, mooie afsluiting van een heerlijke dag!

Wenmiddag groep 2 en 3

Vanmiddag hebben de kinderen van groep 2 mogen kijken in groep 3. Samen met de huidige groep 3 hebben we het er over gehad wat ze leren en doen in groep 3, Wat leuk om dat te vertellen en wat heeft groep 3 veel geleerd dit jaar!! Groep 3 ging daarna met juf Bea de hoofdletter G schrijven en groep 2 ging met juf Eline luisteren naar een verhaal over Zoem en de letter zzzzz…..Daarna weer samen in de klas knutselen, wat n enthousiasme van beide groepen!

Afscheid juf Jenet

Hierbij de uitnodiging voor het afscheid van juf Jenet. Van harte uitgenodigd!

Schooltuin

Er moest weer hard worden gewerkt in de tuin vandaag. Alles groeit hard. De kinderen hebben volop snijbiet, sla, peulen en tuinbonen geoogst. Op school staat nog een bak aardbeien klaar voor morgen in de pauze

Schooltuin

Ook deze week was het lekker weer om in de tuin te werken. Er moest natuurlijk weer onkruid worden gewied, maar er was ook weer genoeg te oogsten. Sla in overvloed en ook de eerste peulen konden worden geplukt. Bij de boerderij konden de kinderen, door zelf in de tractor te gaan zitten, ervaren wat de dode hoek inhoudt. De halve klas kon ergens rond de tractor gaan staan zonder dat ze waren te zien vanuit de cabine. Ook mochten de kinderen een kijkje nemen in de kraamstal bij de pasgeboren biggetjes

Bomenproject groep 5 t/m 7

Groep 5,6 en 7 zijn deze week begonnen met een bijzonder bomenproject. Ieder kind heeft een boom uitgekozen. Bij dit project zit een lespakket waarbij de kinderen allerlei opdrachten doen (naamkaartjes maken, meten, bemesten, water geven etc. In het najaar gaan ze de boom ergens planten.

Spelletjesmiddag

Vanmiddag had groep 3 een spelletjesmiddag, georganiseerd door juf Ingrid, juf Esmee en juf Cecile. Lekker in de schaduw en af en toe natgespoten door juf Eline met de plantenspuit!

Schooltuin

Omdat we vorige week uitgebreid geluncht hebben, bleef er geen tijd over om in de tuin te werken. Vandaag moest er dus hard gewerkt worden. Nadat we lekker buiten in de schaduw onder de bomen hadden gegeten, zijn we met de hele groep tegelijk naar de tuin gegaan.

Het onkruid was hard gegroeid dus het wieden daarvan kostte de meeste tijd. Vervolgens hebben we de tomatenplantjes, die we hadden voorgezaaid in de klas, gepoot en de courgette. Ook had boer Jan nog een koolplantje voor iedereen.

Nadat we nog snel de rucola, radijs en raapsteeltjes hadden geoogst, moesten we alweer op de fiets terug naar school

Auto pimpen

In het kader van de Kunstroute mocht groep 8 vandaag een auto pimpen. Op de foto’s is te zien dat ze dit met veel enthousiasme hebben gedaan.

We gaan op de foto!

We zijn begonnen met de individuele foto's... Wat zien de kinderen er allemaal prachtig uit! Na de pauze gaan we ook nog met de hele klas op de foto!

Uit het fotoboek


IMG_6470 IMG_6466
IMG_6459 IMG_6458