GROEP 5+6

Welkom op de groepspagina van groep 5 en 6!
Wat doen wij allemaal op een dag?

We beginnen elke dag met een gebed en bespreken het verhaal wat bij de methode Trefwoord hoort. Daarnaast kijken we samen naar de planning van die dag. 
Wij zijn een combinatiegroep dus we zullen momenten hebben dat we gezamenlijk les krijgen, maar we hebben ook vakken waar we apart van elkaar les krijgen. 
 
Tijdens het zelfstandig werken kunnen wij goed rekening met elkaar houden. 
We hebben plekken op de gang waar we mogen overleggen. Daarnaast hebben we ook nog een stiltelokaal, voor de kinderen die voor zichzelf willen werken. 
Deze keuzemogelijkheid is erg fijn om ons werk van de taakkaart af te krijgen. We krijgen namelijk elke week een papier met werk waar we die week aan gaan werken. Elke dag plannen we het werk met de kleur van de dag. En als het dan af is kleuren we het werk af met de kleur van de dag dat het af is. 
 
Naast de standaardlessen uit de methodes doen we ook spelletjes en activiteiten die bij de stof aansluiten, om het nog beter te oefenen. Zo hebben we voor taal bijvoorbeeld verschillende spelletjes, waarbij we gaan oefenen met de woorden van de woordenschatlessen en ook spelletjes waarbij je gaat oefenen met benoemen van de woorden in een zin, de woordsoorten. 

In de middag hebben we o.a. Engels, geschiedenis, aardrijkskunde en natuur. Dit jaar gaan we werken met Blink geïntegreerd. Hierbij gaan we werken met allerlei verschillende projecten waarbij we ons eigen onderzoek mogen doen. De wereld-oriënterende vakken zitten hierbij in elkaar verweven. Het eerste thema gaat bijvoorbeeld over ’aardse extremen’, waarbij we een soort van informatiemarkt met de klas gaan maken, waar we over de verschillende extremen gaan vertellen. 
Daarbij gaat groep 6 vanaf de voorjaarsvakantie elke dinsdagmiddag naar de schooltuinen en verzorgen daar dan hun eigen schooltuintje. En naar verloop van de tijd mag dan ook de oogst mee naar huis worden genomen en is het lekker smullen van de eigen oogst. Een project waar groep 6 al erg veel zin in heeft!

We gymmen 2x per week. Op het moment dat het zwembad ‘de Tippe’ weer open is, gaan we één keer minder naar de gym en gaan we schoolzwemmen. 

Naast al deze vakken gaan we natuurlijk ook sociaal-emotionele activiteiten doen, dit doen we o.a. met de methode kanjertraining.  
Voor de eerste weken hebben we vooral activiteiten gedaan waardoor we elkaar nog beter leerden kennen.  
Zo hebben we bijvoorbeeld een bingo gespeeld waar je zoveel mogelijk vakjes aan moest kruisen. Dit kon door met de andere kinderen te praten over de vakantie bijvoorbeeld ‘zoek iemand die met de auto op vakantie is geweest’. 
Maar we hebben ook samen besproken wat we belangrijk vinden in de groep. We hebben aan de hand van ‘de placemat methode’ in groepjes nagedacht over wat we fijn vinden in de klas dit jaar. En zo hebben we met elkaar hele mooie en fijne regels bedacht. 

We gaan er een leerzaam, leuk en natuurlijk een heel gezellig jaar van maken!

Groet,
Lammie Horstman en Marlou Kerkmeijer 

 

 

Laatste nieuws


Agenda

Uit het fotoboek


cakejes IMG_1408
IMG_1410 IMG_1407